TweetDeck har lanserat en ny version (v.0.30.5) av sin sk browser och den förflyttar dem närmare möjligheten att bli ett självklart verktyg för sociala medier. De har mycket kvar att bevisa innan de är där men med de nya funktionerna för Facebook och MySpace så visar de att de för sig bort från att tidigare främst ha varit en Twitter-klient.

Sociala medier som Twitter, Facebook och MySpace kan hanteras via TweetDeck

Sociala medier som Twitter, Facebook och MySpace kan hanteras via TweetDeck

Twitter blir bättre med TweetDeck

Jag prövade TweetDeck för första gången i våras men blev flitig användare först i början av sommaren. Jag gillar TweetDeck eftersom jag får en bra överblick på det som berör mig på Twitter; uppdateringar från de personer och företag som jag följer, mina sk Mentions och direkta meddelanden. Funktionerna för Twitter är också bättre i TweetDeck än vad de är när man loggar in på sitt Twitter-konto, man kan exempelvis lätt filtrera andras inlägg med keywords om man söker efter ett viss ämne.

TweetDeck nu också bättre på Facebook

Att man har kunnat följa vänners status i Facebook har jag sett som ett plus men eftersom man har varit begränsad i vad man kan göra på Facebook via TweetDeck så har jag oftast loggat in direkt på Facebook när jag har velat göra något där. I den senaste versionen finns det nya funktioner för Facebook, man kan bl.a. kommentera andras status och tycka till genom “gilla”-funktionen.
Jag tror att TweetDeck aspirerar på att bli ett av de ledande verktygen för att hantera flera sociala medier i framtiden och det verkar också som om de vill gå den vägen.

Pin It on Pinterest

Share This