I oktober fick jag äran att för andra året i rad föreläsa för ett 50-tal entreprenörer och deras mentorer vid Mentorhuset i Malmö. Entreprenörerna var oerhört engagerade och visade stort intresse av att ta del av mina erfarenheter som entreprenör och hur jag arbetar med digital marknadsföring av SkickaTårta.se men jag måste erkänna, att föreläsa för andra entreprenörer är speciellt. Det är en utmanande uppgift men samtidigt en av de mest givande stunderna.

Hur känns det att föreläsa för andra entreprenörer?

Det är alltid med en stor portion respekt som jag tar mig an uppgiften att vara föreläsare med mål om att inspirera och göra ett avtryck hos de som tar sig tid att lyssna på mig. När det är andra entreprenörer som sitter i publiken, exempelvis i fjol för entreprenörsstudenter vid Lund University, tidigare i höst för etablerade entreprenörer som är medlemmar i Founders Alliance eller som nu, relativt färska entreprenörer så är det lite speciellt. Anledningen till att det är speciellt är just att vi har många gemensamma nämnare och ofta en stor förståelse för vad vi går igenom med allt från häftiga stororder till sömnlösa nätter. Vi vet alla mur mycket det krävs av oss för att nå resultat och när jag står och berättar om min entreprenörsresa så vet jag att där finns alltid någon i publiken som har gjort mycket bättre resultat än mig som entreprenör och nu ska jag inspirera den personen.

När där sitter personer i publiken som är 20 år äldre och ibland även 40 år äldre än mig och som har varit entreprenörer i hela sitt liv, ja det kräver en stor portion mod att fokusera på uppgiften och fokusera på att inspirera och min egen kunskap. Jag måste erkänna att det är nervöst men samtidigt väldigt givande för vid alla föreläsningar får jag enormt mycket feedback, både under och efter föreläsningen.

Entreprenörerna vid Mentorhuset visade återigen stort engagemang

Det är andra året i rad som jag fick äran att föreläsa för entreprenörer som deltar i Mantorhusets program. Precis som i fjol så var deltagarna väldigt engagerade och frågvisa under föreläsningen. Efter föreläsningen diskuterade vi mängder av olika digitala marknadsföringsmetoder under säkert en timme och det är ofta dessa stunder som ger mig väldigt mycket. Denna gången var min son med och fick snällt vänta en timme längre än planerat innan vi var klara för kvällen.