Nattklubben Inkonst i Malmö förvandlades en fredag kväll till en plats full av tech-nördar och entreprenörer, det var ThoughtMade som hade tagit över. ThoughtMade var ett inspirationsparty som inspirerats av Mindshare LA och att detta nu sker i Malmö är ett bevis att staden återigen stärker sin position som innovationsstad.

ThougthMade rockade Malmö

ThougthMade rockade Malmö

ThoughtMade, en skön innovationsfest

ThoughtMade är en start och ett bra försök av Jacob Hansson, Petter Palander och Peter Neubauer att försöka återskapa något liknande som framgångsrikt byggts upp i Los Angeles och med Mindshare LA.
ThoughtMade hade en skön, avslappnad feststämning med en bra mix av föreläsare med korta föredrag, utställare och prova på möjligheter.

Rep Rap 3D skrivare på ThoughtMade

Rep Rap 3D skrivare på ThoughtMade

Inför ThoughtMade har man på Bambuser kunnat se när godismaskinen Candy spottat ut godis på kommando via Twitter när någon twittrade “#ThoughtMade is sweet!”.
Under kvällen kunde man både se och testa olika installationer, några av dessa var Spider Robot som kunde styras med en Wii-kontroll och Touch Table som är ett bord med en interaktiv yta med möjligheten för flera att spela samtidigt (multi-touch gaming).

En av de häftigare installationerna på ThoughtMade var RepRap. RepRap står för Replicating Rapid prototyper och är en 3D-skrivaren som skriver ut objekt i plast. Det häftiga är att numera kan vem som helst kan bygga denna skrivare för relativt liten insats och därmed också enkelt göra prototyper och andra behövda delar. Med denna borde det nu vara möjligt för designers att relativt enkelt ta fram prototyper för sina kunder och producenter.

Parallellt med utställningarna och minglandet antog olika föreläsare ThoughtMade’s scen. En av de bättre och mer underhållande föreläsarna på ThoughtMade var teknologinörden Chris Hughes. Chris nämndes på ThoughtMade som världen förste hackare av iPhone och drog med denna presentation störst hyllningar under kvällen. Han berättade på ett lättsamt sätt om produktionen av musikvideon This Too Shall Pass med OK Go. Musikvideon som tog 58 misslyckade tagningar och 2 lyckade att göra har haft enorma 13 miljoner visningar på YouTube.

Chris Hughes på ThoughtMade

Chris Hughes på ThoughtMade

Malmö bubblar

Det är en oerhört spännande stämning i Malmö och att ThoughtMade sker just nu är troligtvis ingen slump, hela Malmö verkar bubbla av entreprenörer. Malmö har under de senaste åren stärkt sin position inom nytänkande och entreprenörsskap.
Att arrangörerna lyckades få med sig så starka sponsorer till ThoughtMade som exempelvis Minc, JayWay, NEO Technology, Invest in Skåne och TAT är ett gott bevis på detta.
Jag hoppas att arrangörerna och sponsorerna fortsätter och driver ThoughtMade framöver och gör det till mer än ett engångsevenemang.