Idag läste jag ett citat från en politiker inom Sverigedemokraterna, han anser att Nobelpriset blev kvoterat med anledning av att det tilldelades Alice Munro. Samme politiker erkänner att han varken har läst eller kommer att läsa vinnarens verk men samtidigt anser han fortfarande att kvotering har sket utan att ge någon djupare förklaring eller argument för sin åsikt.

Själv har jag föga tid för skönlitteratur och kommer därför inte att springa benen av mig för att inhandla hennes böcker.
Jag kan förstås inte gardera sig mot att någon släkting kommer att vilja ge mig en Munro-bok i julklapp. Den kommer i så fall med all sannolikhet att förbli lika oläst som den tegelstan jag fick i fjol av den kinesiske pristagaren tillika regimlakejen Mo Yan.

Sverigedemokraternas syn slutar aldrig förvåna

Sverigedemokratens syn är så uppenbar skev när han inte vill se att kvinnans verk är bedömt och inte hon som kvinna. Jag har inte själv läst Alice Munro’s verk så jag kan inte uttala mig om det var rätt val som nobelprisvinnare så jag får ta och läsa en av hennes böcker en dag. Tills dess kan jag garantera att det kommer att dyka upp fler märkliga kommentarer från Sverigedemokraterna som nyanserar och visar deras snäva syn på andra människor och avslöjar deras inställning och värderingar.

Sverigedemokrat och nobelpris

Här kan du läsa mer om citatet från Sverigedemokraten.