Jag har haft möjlighet att under vintern coacha en startup som heter Repamera som är en alldeles fantastisk tjänst. Repamera är din skräddare på nätet och drivs av entreprenören Henning Gillberg som gör det möjligt att få dina kläder lagade av en riktig skräddare oavsett var du bor i vårt avlånga Sverige.

Repamera digitaliserar hantverket skräddare

Branschen med skräddare är och har varit som många andra branscher lite sena på digitaliseringen och det är där Repamera kommer in. Du beställer enkelt vad du vill göra genom att välja relevant produkt som exempelvis att laga ett par byxor, fylle i din adress och betalar. Inom någon enstaka dag så kommer det påse hem till dig som du stoppar dina kläder i och postar till Repamera, inom 14 dagar så får du tillbaka dina byxor proffsigt lagade med fantastiskt resultat.

En hållbar startup helt rätt i tiden

Att vara en skräddare är ett riktigt hantverk som kanske hamnat i skymundan ju mer vi har fördjupat oss i vårt konsumtionssamhälle. Idén med Repamera är så enkel och smart att den blir genial och är helt rätt i tiden när vi letar efter hållbara lösningar för att skona vår miljö. Våra älsklingsplagg har vi alltid kunnat laga men jag upplever att vi har glömt bort skräddarna och vad de kan åstadkomma.

Jag ångrar mig djupt över alla byxor som jag har slängt eftersom de har spruckit i grenen och med Repamera ser jag nu hur bra resultaten kan bli och det hade jag ingen aning om.

Även för företag som vill bidra till hållbar utveckling

Spontant kan man tro att Repamera endast skulle vara för oss konsumenter men där finns faktiskt en stor potential för företag som har arbetskläder åt sina anställda, det är ett enkelt sätt att öka sitt hållbarhetstänk genom att reparera arbetskläderna som overaller, skor eller till och med mattor.

Repamera är ännu en startup från inkubatorn Minc

Minc som är Malmös största inkubator har genom åren haft många spännande startup som har vuxit sig ur och blivit lönsamma bolag. Repamera med den karismatiske entreprenören Henning Gillberg har förmånen att sitta hos Minc, en miljö som hjälper startups att inspireras, få struktur i sina interna processer och insikter om hur deras bolag kan utvecklas på alla möjliga vis.

Jag har coachat Repamera i marknadsföringsstrategier

Under de senaste året har jag coachat allt fler startups och med Repamera har jag inspirerat i olika strategier relaterat till kundresan (Customer Journey). En startup har ofta fokus på konvertering till sälj med anledning av det enorma fokus på tillväxt, begränsad likviditet och att många måste bevisa affärsmodellen för att lyckas övertyga investerare och attrahera ytterligare kapital om det behövs. I denna fas för en startup kan det vara klokt att investera sin tid och finansiella resurser i rätt metod och kanal för att få ut så mycket som möjligt.