Nyligen genomförde jag en föreläsning om marknadsföring på Facebook för marknadsförare i Visby och wow, vilket minne för livet det blev. När jag är ute och föreläser så är det alltid mötena med andra personer som skapar minnena och denna gången likaså, fast ett starkare minne än vid många andra föreläsningar.

Resan till Gotland och Visby får jag tacka Berghs School of Communications för eftersom de anlitade mig på uppdrag av Marknadsföreningen Gotland.

Feedback från föreläsningar är en viktig ingrediens

Med all förberedelse som det krävs så för att hålla en föreläsning, en workshops eller en kurs så är det alltid en rejäl urladdning mentalt efteråt oavsett hur många jag har gjort tidigare. Såklart är vissa en större urladdning mentalt än andra men det tar alltid energi. Det är också därför det är så viktigt med feedback och åsikter som gör att jag själv kan åka hem och förbättra mitt arbete till nästa gång.

När jag nyligen var i Visby så upplevde jag väldigt engagerade deltagarna med en hel del frågor, även kniviga frågor, vilket jag älskar. Och jag erkänner alltid när jag inte kan förklara eller känner till svaret men lovar att alltid undersöka vidare och återkoppla.

 

Feedback på min föreläsning som jag aldrig glömmer!

Föreläsningen genomfördes innanför ringmuren i Visby i en charmerande miljö. När jag stod och packade ihop mina saker efter föreläsningsdagen med målet att komma ut och få uppleva miljön under mina två timmar innan det var dags för hemfärd så kom det fram deltagare och tackade hjärtligt för dagen. Och speciellt ett tack fick jag som jag aldrig kommer att glömma, och det märktes att det var kommunikatörer jag hade att göra med eftersom hon visste hur hon skulle nå mig.

Tyvärr minns jag inte kvinnans namn men hon representerade Medeltidsveckan på Gotland. Hon gick rakt fram till mig efteråt och tackade mig och sa att jag nu kommer att bidra till att fler personer och framför allt barn lär sig mer om Medeltiden, tack vare mig. Wow! Det var spot on för mig och den återkopplingen glömmer jag aldrig.

Feedback föder min utveckling

 

Min förhoppning är att deltagarna ska bli inspirerade och lära sig något nytt som de kan använda i sin verksamhet och som lyfter dom både personligen och i sin verksamhet. Oftast får jag spontan feedback på plats som i Visby och även efteråt skriftligen i sociala medier eller i någon enkät som uppdragsgivaren administrerar. 

Jag har lärt mig att återkopplingen är oerhört viktig för att jag ska lära mig, dels att förstå om jag har uppfattat uppdraget korrekt (och deltagarna) men även för att förstå vad som kan bli bättre. 

Med den feedback som jag fick på Gotland så väcktes en hel del känslor om min nytta och den feedback hon gav mig kommer jag aldrig att glömma.