Den här sommaren hände det något alldeles speciellt, något som aldrig hänt mig tidigare och som värmde djupt och som jag kommer att minnas resten av mitt liv. Ett underverk inträffade, jag fick en bil i somras. Jo, du läste rätt…jag fick en bil i somras! Hur otroligt det än låter som fick jag faktiskt det och så här ligger det till…

magnusang bilenIfjol sålde jag min bil för att jag inte behövde den men främst för att livet som företagande då var ekonomiskt knapert, det kostar ju en del att starta företag så det blir inte lika mycket över till lön som när jag var anställd en gång i tiden. En av mina närmaste vänner, tillika delägare i ett av mina företag hade en vän som skulle ge bort sin bil för att han skulle flytta utomlands.
En dag i Juli fick jag ett telefonsamtal från min vän och frågan om jag ville ha en bil gratis och jag trodde han skämtade med mig. Efter några minuters samtal så insåg jag att det var sant och givetvis så tackade jag ja till en bil. Efter samtalet trodde jag fortfarande inte riktigt på att det skulle bli något av men så efter några dagar så pratades vi vid igen och min vän bekräftade att hans vän skulle höra av sig till mig de närmaste dagarna.

En vacker dag skall jag också ge bort en bil

magnusangSå kom dagen då jag fick ett sms och raskt tog jag mig till bilen, skrev under alla papper och fick nyckeln i min hand. Jag tackade säkert 1000-gången men ändå kändes det som om mina tack inte räckte till. Han som gav mig bilen berättade att han en gång i sitt liv hade fått en bil och nu var det hans tur att göra samma sak. Han hade försökt sälja bilen men det hade inte gått något vidare så valde att visa sin givmildhet istället. Bilen är en 12 år ung Toyota, kombi, med AC, elhissar och takräcke…ja, den har allt jag behöver just nu. OCH den gav mig och familjen en spännande bilsemester i Sverige under två veckor. När jag fick bilen så sade han “Pass it on!” och jag lovar att en vacker dag skall även jag ge bort en bil.
Så, återigen ett STORT TACK för den fina och varma gesten! Jag har inte gjort dig (er) tillkänna för jag vet inte om ni vill det men om ni vill så får ni gärna det.

*Hej Skatteverket: Min vän ville ge mig bilen helt gratis men för er information så fick jag givetvis betala ett par kronor för den.