Alicia Keys uppträder på Nokia Theater i New York till förmån för World AIDS Day. Vi som inte kan vara där kan istället se hennes uppträdande direktsänt på YouTube kl.02.00, natten mellan tisdag (1/12) och onsdag (2/12).
Förutom att jag tycker Alicia Keys är en skicklig musiker och artist som jag gärna vill se uppträda så intresserar jag mig även för fenomenet att sända det live via YouTube.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1bnMO6sjd9Q

Live-stream i Sociala Medier

Att live-sända konserter via Social Media kommer troligen att öka framöver. Drivande faktorer bakom detta är dels att tekniken för att sända live är så pass enkel att i princip vem som helst kan göra det men även att Internet blir både snabbare och allt mer lättillgängligt. Dessutom förstår fler också vikten av att finnas där kunderna är och om musikbranschen tänker till kan de hitta nya intäktsmöjligheter och nå ut med konserter till långt fler än vad som skulle vara praktiskt möjligt. Nyligen kunde man se U2’s uppträdande på the Rose Bowl sändas live via YouTube och de har på en månad haft över 320.000 visningar.

Pin It on Pinterest

Share This