Berlin en myllrande stad av liv och historia!

Berlin är en fantastisk stad som myllrar av liv; musik och konst. Staden har också en enormt intressant historia mycket pga mannen med din lilla mustaschen som vi alla ogillar.

 

1. Berlinmuren

Berlinmuren föll 1989 och inte mycket finns kvar av den. Du kan se en liten bit av det som finns kvar och du kan även se linjer/markeringar i marken över hela Berlin som visar vart muren gick innan den föll. Det som förvånade mig var att muren var mycket tunnare än vad jag hade föreställt mig.

berlin muren

2. Tiergarten

Tiergarten är en stor och vacker stadspark mitt i centrala Berlin. Till ytan är parken 2,1 km² och en av gångerna när jag var där sprang jag 10 km genom att varva parken två gånger.

Tiergarten

3. Brandenburger Tor

brandenburger tor

4. Reichstag

Reichtag är Tysklands riksdagshus och byggdes 1894 men förstördes kraftigt invändigt 1933 pga av en brand som man än idag inte till 100% vet vem som anlade. Under andra världskriget blev riksdagshuset kraftigt skadat och det dröjde ända till 1990-talet innan man åter började använda byggnaden som riksdagshus.

5. Restaurangen ovanpå Reichstag (riksdagshuset)

Restaurangen ovanpå riksdagshuset är riktigt läckert! Man kan sitta dels inne eller ute på en terass med sina glasväggar. Kockarna förbereder en del av maten öppet och det är spännande att se hur 5-7 st kockar kan förbereda ett tiotal tallrikar med sina egna moment utan att de pratar med varandra, allt är inövat till 100%. En huvudrätt går på ca 30 € och du kan endast beställa tyska viner.

Du hittar Reichstag och restaurangen ovanpå här:


Visa större karta

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *